Az őszi napokra: spinning!

Ez a zenés kerékpáros aerobik óra az egyik legkiválóbb kardió edzés, ami egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. A spinninggel akár 700-800 kalóriát is elégethetünk egy óra alatt, amelynek jelentős része szénhidrát.

Az elgondolás egyszerű: 10 – 20 ember egy teremben, mindannyian egy különlegesen tervezett teremkerékpáron, ritmusos zene és egy órán át tartó, folyamatos, lelkes, közös tekerés. Az edző instrukcióitól függően száguldhatunk országúton, megmászhatunk magas hegyeket, de akár versenyen is részt vehetünk. Első hallásra nagyon is furának tűnhet, azonban mégis egy nagyon egyszerű és igen hatékony edzésprogramról van szó.

 

Kiváló kardió edzés

A spinning az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Ez a mozgásforma méltán népszerű, mára már filozófiává, életformává nőtte ki magát. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti. Lelkesítésképpen íme néhány előny, melyeket a rendszeres spinning edzések révén biztos tapasztalni fogunk:

  • jelentősen javul a keringési rendszer,megerősíti a szívet, hatékonyabb lesz a vér oxigénszállító képessége, erősödik az érfal.
  • nagymértékben javul állóképességünk, ezzel együtt fejlődik tüdőnk hatékonysága is,
  • mozgás közben is óvjuk térdünk ízületeit, valamint a szalagokat, és ezzel egy időben erősítjük is azokat,
  • a teremben végezhető mozgásformák közül a leghatékonyabb zsírégető sport,
  • a nagy intenzitású mozgás következtében fokozott izzadás jellemző, így a méregtelenítés is beindul a szervezetben,
  • egy dinamikus tekeréssel nagyon jól levezethető a bennünk felgyűlt feszültség, így a stressz is könnyebben leküzdhető,
  • megtanít küzdeni, erősíti akaratunkat.

(forrás: webbeteg.hu)

Vegyetek magatokhoz egy flakon vizet és törölközőt és irány az edzőterem! Biciklire fel!404