Currys lencseleves

currys lencseleves egy indiai variáció, amely nem csupán különleges, de kimondottan egészséges is: méregtelenítésre is kiválóan alkalmas. Éppen ezért különösen ajánljuk azoknak, akik alaposan odafigyelnek a táplálkozásukra. Csináljunk most egy adagot 2 főre:

Hozzávalók

  • 2 tk olaj
  • 2 tk indiai curry paszta
  • 2 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 7 dl zöldségleves
  • 1 nagy vöröshagyma, aprítva
  • 5 dkg vöröslencse
  • 2 közepes sárgarépa, felvágva
  • 2 kisebb paszternák vagy krumpli, kockákra vágva
  • 2 közepes zellerszár, szeletelve
  • 2 tk paradicsompüré

Elkészítés

  1. Forró olajban a currypasztát és as fokhagymát 1 percig sütjük (közben folyamatosan kevergetjük).
  2. Ráöntjük a zöldséglevest, elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Felforraljuk majd fedő alatt, alacsony hőmérsékleten kb 40 percig rotyogtatjuk.
  3. Amikor a lencse megpuhult, levesszük a tűzhelyről és egy kézi turmixszal ízlésnek megfelelően eldolgozzuk –  pépessé vagy kissé darabossá.

Tippek

  • Currypaszta helyett 1tk currypor is alkalmazható – ennek erőssége attól függ, hogy mennyire csípősen kedveljük az ételt.
  • Nagyon finom egy indiai menü keretében, vagy önmagában péksüteménnyel fogyasztva remek ebéd, vacsora is lehet.
  • Mivel a leves elég sűrű, főzelékként is fogyaszthatjuk sült hús vagy hal mellé. Ebben az esetben ne turmixoljuk el túl pépessé.

(forrás: tutitippek.hu)



404