Egyedül vagy csapatban könnyebb lefogyni?

Az egyéni fogyókúrát folytatók a legújabb kutatási eredmények szerint sokkal kevesebb kilót adnak le, mint azok, akik csatlakoznak egy fogyókúrás csoporthoz.

A houstoni Baylor Egyetem Orvostudományi Karának új kutatásából kiderült, hogy azok a fogyókúrázók, akik a Weight Watchers csoporthoz csatlakoznak, átlagosan ötször többet fogynak, mint azok, akik önállóan diétáznak. Az egyetem kutatói összehasonlították a csoportos fogyókúrázók és az egyéni fogyókúrázók eredményeit, és kimutatták, hogy három és hat hónap elteltével a csoporthoz csatlakozók sokkal többet adtak le testsúlyukból, mint azok, akik egyedül próbáltak lefogyni. Három hónap elteltével az átlagos testsúlycsökkenés a csoportban 4 kilogramm, az önálló csoportban 0,8 kilogramm volt. Hat hónap múlva a különbség még feltűnőbb lett: a csoport tagjai átlagosan 4,5 kilogrammot, az egyedül fogyókúrázók pedig átlagosan csak 0,6 kilogrammot adtak le.

 

“A fogyás mértékének különbsége a két csoport között jelentős volt” – mondta Johnston. “Míg a fogyókúrás csoport tagjai hat hónap alatt jelentős testsúlycsökkenést értek el, az önállóan fogyókúrázók újra elkezdtek hízni.” A szakértő azt is hozzátette, hogy a fogyás mértéke is megdöbbentő. A csoportban ugyanis sokkal több embernek sikerült klinikailag jelentős testsúlycsökkenést produkálniuk, ami bizonyíthatóan csökkenti a 2-es típusú diabétesz és a szív-érrendszeri megbetegedések kockázatát.A British Medical Journal szakfolyóiratban közzétett legújabb kutatásból az is kiderült, hogy a közösség alapú fogyókúrás programok hatékonyabbak és olcsóbbak, mint a szakképzett egészségügyi szakemberek által kínált programok.
(forrás:házipatika.com)404