Fogfehérítés házilag – árak és eredmények

Az elszíneződött fogak fehérítésére a legjobb megoldás a fogászatban végzett fogfehérítés. Azonban ennek költsége általában igen magas, így aki olcsóbb megoldásra vágyik, annak más alternatívát kell keresnie. Árakkal és a fehér fogak eléréséhez szükséges idővel is kiegészítettük a megoldások listáját.

1. Speciális fogkrémek

Fogfehérítő fogkrémből kétfélét különböztetünk meg. Az egyikbe általában szódabikarbóna van, ami az apró szemcsék dörzshatása révén teszi fehérebbé a fogainkat, a másik fajtába viszont hidrogén-peroxid vagy más kémiai fehérítő szer is kerül, ami a fog mélyebb rétegeibe jutva fejti ki hatását – mivel azonban az anyag csak rövid ideig érintkezik a fogainkkal, jóval több időre van szükség a kívánt hatás eléréséhez.

Ár: 1000-2000 Ft tubusonként.
Fehérítéshez szükséges idő: 4-6 hét.

2. Otthoni fogfehérítő szettek

Léteznek olyan házi használatra kifejlesztett fogfehérítő szettek, melyek hatóanyaga a hidrogén-peroxid, vagy más kémiai vegyületek. Bár így otthon is azonnali és látványos eredményre tehetünk szert, sajnos hamar rászokhatunk a használatára, amivel nem csak a fogunknak árthatunk, de a fehérség tartóssága is egyre rövidül.
Mivel erős kémiai szerekről van szó, a fogfehérítők meggyengíthetik a fogzománcot, így fogérzékenységet okozhatnak, ráadásul az ínyt is károsíthatják.

Ár: 10 000 – 20 000 Ft szettenként.
Fehérítéshez szükséges idő: 20-30 perc.

3. Szódabikarbóna

Régi, ám továbbra is eredményes módszer lehet a szódabikarbónás fogmosás. Ehhez mártsuk a nedves fogkefénket a szódabikarbónába és mossuk át vele a fogainkat. Az apró szemcsék ledörzsölik a fog mikrobarázdáiban lerakódott lepedéket, ezzel téve mosolyunkat fehérebbé. Szódabikarbóna helyett jó alternatíva lehet még a fogpor is. Nem érdemes naponta alkalmazni a módszert, hiszen ha túl sokat dörzsöljük, polírozzuk a fogzománcot, akkor az elvékonyodik.

Ár: 200-500 Ft csomagonként (szódabikarbóna vagy fogpor).
Fehérítéshez szükséges idő: 4-6 hét.

4. Elektromos fogkefe

Mivel a modern elektromos fogkefék 3 000, sőt akár 40 000 fordulatot is megtesznek percenként, jóval hatékonyabb tisztítás érhető el általuk, mint egy kézi fogkefével. Ráadásul az ultrahangos fogkefék új generációja már a fogkő és egyéb lerakódások eltávolítására is képes, ami garantáltan fehérebbé varázsolja a fogainkat. További opció lehet a speciális, fehérítésre kifejlesztett elektromos fogkefe fej megvásárlása.

Ár: 5 000 – 60 000 Ft elektromos/ultrahangos fogkefe vásárlása esetén, 2000 – 3000 Ft elektromos fogkefe fej vásárlása esetén.
Fehérítéshez szükséges idő: 2-3 hét.

(forrás: merjmosolyogni.hu)404