Indiai pakora

Gyakorlatilag valamennyi zöldségféléből készíthető pakora, mégis a karfiol pakora a legnépszerűbb. Indiában a pakora csaknem nemzeti szenvedélynek számít. Nyüzsgő városi utcasarkoktól elhagyatott vidéki vasútállomásokig mindenhol megszokott látvány egy-egy kis pakorás kézikocsit körülvevő csoport. Büfékben gyors falat egy kis chatnival vagy gyümölcslével, otthon pedig egyszerű, olcsó, könnyen elkészíthető csemege váratlan vendégeknek vagy a családnak.

Hozzávalók:

  • 2 csésze sárgaborsó liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • víz vagy joghurt a palacsintatésztához
  • 1 mokkáskanál vöröscsili por (őrölt erős pirospaprika)
  • 1 teáskanál összevágott koriander
  • 4 kicsi karfiol
  • 1 kicsi padlizsán
  • 1 nagy krumpli
  • néhány spenótlevél
  • margarin vagy olaj a sütéshez
  • 1-1 csésze víz

 

Hámozzuk meg és vágjuk vékony apró darabokra a zöldségeket (más zöldségekkel is helyettesíthető!). A sárgaborsó liszttel, vízzel, sóval, sütőporral és a koriander levelekkel készítsünk sűrű palacsintatésztát. Szórjuk a vöröscsilit és egy kevéske sót a zöldségekre, majd forgassuk meg azokat a palacsinta tésztában. Forró margarinban vagy olajban süssük aranybarnára és ropogósra. Azonnal, még melegen tálaljuk!

 



404