Méregtelenítő gyümölcsök ősszel

Az őszi gyümölcsökkel roskadásig a polc, de talán sokan nem is tudják, hogy a vitaminok mellett egy kiváló méregtelenítési folyamatot is elindíthatnak ezekkel. Nézzük át együtt, melyik őszi gyümölcs mit végez a szervezetünkben!

Áfonya

Fitovegyületei erős antioxidáns tulajdonságukról ismertek, így az áfonyafogyasztással hatékonyan veheted fel a harcot a káros szabadgyökök ellen. Emellett méregtelenítő hatása sem elhanyagolható. Fogyaszd az őszi szezonban naponta reggel-délben-este. Néhány hét után érezni fogodegészségügyi szempontból pozitív hatásait.

Szőlő

Számos vitamint tartalmaz, többek között B12-vitamint, valamint az antioxidáns hatású, azaz a méreganyagokat megkötő C-vitamint. Vértisztító és az anyagcserét serkentő hatásának köszönhetően különösen alkalmas a szervezet méregtelenítésére. Legjobb, ha kipróbálod a szőlődiétát még az ősszel.

Alma

Kiváló salaktalanító hatásának köszönhetően az alma segítségedre lehet a méregtelenítésben. Fogyassz reggel és este egy-egy szemet. Ha méregtelenítő kúrádat az almára alapozod, két hét alatt akár öt kilótól is megszabadulhatsz.

Körte

A körte nem csupán ínycsiklandóan finom, de a legerősebb salaktalanító, méregtelenítő gyümölcsök egyike is. Magas rosttartalmának köszönhetően segít átmosni a bélcsatornákat: a tápanyagok könnyebben szívódnak fel, a méreganyagok pedig könnyebben távoznak.

Füge

A rostban gazdag gyümölcs remek kiegészítője lehet méregtelenítő kúrádnak, hiszen felpörgeti az anyagcserét. Fogyassz reggel, délben, este egy-egy szem fügét, arról azonban ne feledkezz meg, hogy a minimum 3 liter folyadékot is meg kell innod naponta.

(forrás: www.femina.hu)404