Lisztérzékenyeknek


A lisztérzékenység a leggyakoribb felszívódási zavar, melyet a genetikailag fogékony egyénekben az étkezéssel bevitt gabonafélék (búza, rozs, árpa és zab) glutén nevű anyaga idéz elő. A lisztérzékenység típusos esetben, mely a gyermekkorban gyakoribb, krónikus hasmenés, puffadás, hasi fájdalom és a felszívódási zavarból eredő hiánytünetek képében jelentkezik.

 A lisztérzékenység legfőbb kezelése a gluténmentes diéta. Az idevonatkozó tévhit szerint a lisztérzékenység „kinőhető”, ezért a diéta idővel elhagyható. Azonban ennek éppen az ellenkezője igaz: a glutén-mentes diétát a lisztérzékenyeknek egész életükön át be kell tartani.

flour2

Gluténmentes sárgaborsó lisztünk felezett sárgaborsóból előállított lisztféle, melyet leginkább lisztérzékenyek számára ajánlunk, de tökéletes kiegészítője háztartásunknak akkor is, ha egy kis változatosságra és egészségre vágyunk! Íze pikáns és intenzív, főzési ideje a feles sárgaborsóból készült ételekhez képest ötödére is csökkenhet, ezért a főzés nem károsítja a sárgaborsóban lévő értékes tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat sem. A sárgaborsóliszt használatával nem kell mellőznie a tésztaféléket és péktermékeket az arra érzékenyeknek sem!

Palackozott desztillált vizünket is bátran fogyaszthatják! Előnye, hogy gyorsan feloldja és kimossa testünkből a lerakódásokat, és mivel nem tartalmaz más ásványi anyagokat, nem rakódik le belőle semmi a szervezetben. Ugyanígy halad végig a veséken is: semmilyen üledéket vagy követ nem hagy hátra, tökéletesen áttisztítva azokat. A desztillált vizet tiszta gőzből nyerjük ki, így nincs benne baktérium, nem tartalmaz savakat, szerves ásványokat, egészségre káros vegyszereket és mérgező anyagokat sem. Nincs fémes utóíze, hiszen a víz fémmel nem érintkezik az előállítás során!