Méregtelenítés vízzel?

Az egészség eléréséhez szükséges tényező, hogy szervezetünkbe megfelelő mennyiségű vizet vigyünk be. A víz nemcsak a szervezet egészséges folyamatait támogatja, hanem a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás hozzájárul a szervezet méregtelenítési, és salaktalanítási folyamataihoz is.

Ha szeretnénk szervezetünkben a méregtelenítés folyamatait beindítani, bizony alaposan a pohár fenekére kell néznünk. Az átlagon felüli folyadékfogyasztás beindítja a zsírsejtek bomlási és a szervezet anyagcsere folyamatait is, ezáltal beindul a méregtelenítés és a salaktalanítás.

A méregtelenítés és salaktalanítás tulajdonképpen azt jelenti, hogy szervezetünket átmossuk, megtisztítjuk. Az ilyen időszakokban fogyasszunk kevesebb cukrot, zsírt és inkább a könnyen lebomló élelmiszereket fogyasszuk, kerüljük a konzerves táplálékokat. Együnk sok gyümölcsöt, zöldséget, rostos élelmiszert.

Minden nap igyunk meg minimum 2 liter vizet. A vizet ne helyettesítsük más üdítőitalokkal, mert az azokban fellelhető víz mennyisége kevés, még a 100 %-os gyümölcsitalok fogyasztásának se dőljünk be.

(forrás: wellnessotthon.info)404