Mi az a búzakorpa?

A búzakorpa élelmi rostokban gazdag étrend-kiegészítő. Nagy része azonban nem emészthető (“ballaszt”) poliszacharidokból áll: ez azért fontos a szervezet számára, mert jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, elősegíti a bélműködést, csökkenti az éhségérzetet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően a fogyókúrás és diétás étrend kiegészítője is lehet. Az oldhatatlan élelmi rostok vízmegkötő képességének köszönhetően fejti ki jótékony hatását. A búzakorpa fogyasztása feltétlenül javasolt székrekedésben és aranyeres bántalmakban szenvedők részére.

A különböző kutatások kimutatták, hogy a búzakorpa csökkenti a vastagbél rák kockázatát, kedvezően hat a vércukorszint emelkedésére, elősegíti a vérzsírszint csökkenést, mérsékli az epekőképződést, és jó hatással van a szívműködésre.

A búzakorpa segít a helytelen táplálkozás okozta gondok orvoslásában. Az élelmi rostoknak fontos szerepe van a kiegyensúlyozott bélműködés fenntartásában és hatásuk fontos a szénhidrát-zsíranyagcseréjében is. A búzakorpa 54 % növényi rostot tartalmaz és kiváló magnéziumforrás.

Az Egészség és Szépség Gabonaőrlemény normál változata 5 gabonafajtát is tartalmaz: hántolt árpa, búza, kukorica, rizs, búzakorpa is megtalálható benne. Reggeliként és vacsoraként való fogyasztása a búzakorpának köszönhetően segíti elő a fogyókúra sikerességét!

(forrás: biosziget.hu)404