Mire jó a léböjt kúra?

Mit is csinál szervezetünk a léböjtúra alatt? Mit tudunk egyáltalán elérni vele? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

A szilárd táplálék megvonásától szervezetünk az elraktározódott salak és méreganyagok kiürítéséhez kezd. A böjt hatására az agyban fölszabadul a boldogság hormon, vagyis a szerotonin, a vérből és az erekből kitisztulnak a lerakódott zsír- és mésznyomok, a belekből a többnapos mérgező maradványok. A máj szinte föllélegzik a napi folyamatos terhelés megszűnésére, még a bőr is megszépül, mert a kötőszövetekben összegyűlt mérgező anyagok a pórusokon keresztül távoznak. Elegendő három nap, és már mérhető az immunrendszer felerősödése és a lélek kiegyensúlyozottsága. A böjtölés tudományát is azonban csak valódi szakemberektől szabad eltanulni, és igazán hozzáértők felügyeletével szabad gyakorolni!

 

A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek szerint ésszerű böjtö­léssel az ember képes az egészségét megőrizni, testét, szellemét megfia­talítani. Megfigyelték, hogy egyes panaszok, mint a migrén, az aranyér, a szabálytalan vérzés, a pattanások, a lehangoltság és az ízületi gyulla­dások, enyhülhetnek, ha a szervezet kitisztul, de bármilyen krónikus be­tegség esetén böjtölés előtt ki kell kérni orvosunk véleményét! A léböjt alatt nem fogyaszthatunk szilárd táplálékot, csak zöldség- és gyümölcs­leveket, leveseket és gyógyteákat!

A diéta elsődleges célja, hogy szervezetünk megkönnyebbüljön, nem pedig a súlycsökkentés. Mérjük fel, milyen hosszú kúrára van szükségünk, és mi az, amit vé­gig tudunk vinni! Tanácsos a böjtölést heti egy nappal kezdeni, majd ha­vonta emelni a kúra időtartamát addig, míg már gond nélkül képesek va­gyunk egy teljes hetet végigcsinálni! Ennél hosszabb böjt megkezdése csak szakember felügyelete mellett tanácsos!

(forrás: napidoktor.hu)

Desztillált vizünket próbáltad már? Tökéletes kiegészítője a léböjtkúrának!

http://www.primaegeszseg.hu/desztillalt-viz/404