Otthoni kézápolás

Az októberrel együtt a hideg, száraz szél is megjött. Kihűlt kezeink megsínylik ezt az időszakot, ugyanis bőrünk kiszárad, berepedezik, érdes lesz. Íme néhány otthon is összeállítható krém a kézápolás témájában, ami rendbeteszi beteg és megviselt kezeinket.

Sós radírozás

Ha ápolt kezeket akarunk, akkor a kéz bőréről is jó időnként eltávolítani az elhalt hámréteget. A radír összekutyulásához egy evőkanál finom szemű tengeri sóra és körülbelül két evőkanál olívaolajra van szükség. Ezt a kettőt keverjük össze, hogy sűrű, krémszerű állagot kapjunk, ezzel dörzsöljük át kezünket, majd langyos vízzel mossuk le, utána zsíros hidratálókrémmel kenjük át.  A módszer hatásos, de arra figyeljünk, hogy, ha bármilyen sérülés van a kezünkön, akkor a só csípni fogja, tehát ebben az esetben ne használjuk.

Gyógyír a beszakadt körömágyra

A körömágy akkor szakad be, ha száraz a bőrünk, viszont, ha huzamosabb ideig be van szakadva, akkor könnyen be is gyulladhat. A megoldás ebben az esetben is a hidratálás, tehát megint jöhet az olíva. Ezúttal viszont barna cukrot tegyünk bele, annyit, hogy egy kenhető masszát kapjunk. Ha ezzel átkenjük kezünket és körülbelül negyed órán keresztül rajta hagyjuk a bőrünkön, akkor elmúlnak a fájdalmas, gyulladt bőrsérülések. Akinek nagyon repedezett a körömágya, használja ezt a kézpakolást heti kétszer-háromszor.

Pigmentfoltokra
Akinek foltos a bőre a kézfején, az nagyon egyszerűen házilag is halványíthatja ezeket a pigmentfoltokat, csak egy citrom kell hozzá. Csavarjuk ki a levét, és ezzel kenjük be a kézfejünket. Hagyjuk, hogy beszívódjon a bőrünkbe. Ha valakit zavar, hogy citromos a keze, akkor akár le is moshatja, de nem kötelező. Ha úgy érezzük, hogy kiszárította a kezünket a citrom, kenjünk át hidratálóval.

Elszíneződött körmökre

Kevés olyan szerencsés nő van, akinek olyan szép fehér körme van, hogy francia manikűr nélkül is vállalhatóan néz ki, de lehet segíteni a dolgon. Ha már úgy is kicsavartuk a citrom egyik felét, akkor fogjuk meg a másik felet és körmeinket nyomjuk bele a citrom húsába. A citrom markolászásnak már öt-tíz perc után meg lesz a haszna, körmünk kifehéredik tőle.

Extra száraz bőrre

Aki már az összes létező méregdrága bolti hidratálókrémet kipróbálta, és még mindig rinocéroszbőre van, az vesse be a szezámolajos dunsztot. Erre a célra a szezámolaj azért jobb, mint az olíva, mert könnyebben be tud szívódni a bőrünkbe. Hogy a beszívódást még jobban segítsük, ne hidegen, hanem langyosra melegítve kenjük át vele kezünket, húzzunk rá cérnakesztyűt és hagyjuk a kezünkön minimum húsz-harminc percig, de a legjobb, ha akkor dunsztolunk, mielőtt lefekszünk aludni, és egész reggelig hagyjuk, hogy hasson a szezámolaj.

(forrás:borsa.hu)404