Sárgaborsókrémleves

Közeledik a hétvége, amikor a szorgalmas asszonykaként óriási ételadagokat készítünk, hogy a család minden tagja jóllakhasson. De amikor egy szimpla péntek estén ennénk egy adag meleg levest, megáll a tudomány: hogy csináljak egyetlen adagot?! Megmutatjuk egy sárgaborsókrémlevessel!

Hozzávalók:

– 2 púpozott teáskanál sárgaborsóliszt
– egy kis fej hagyma
– kevés olaj és liszt a rántáshoz
– só, bors, pirospaprika
– egy szikkadt zsemle vagy pirított magvak

3,5 dl hideg vízben csomómentesen elkeverünk 16 g (2 púpozott teáskanál) sárgaborsólisztet. A forrástól számított 5 percig forraljuk állandó keverés mellett. Olajból, lisztből, apróra vágott hagymából készült rántást hideg vízzel felengedjük és a leveshez szűrjük. Kevés sóval, törött borssal, piros paprikával ízesítjük tetszés szerint és pirított zsemlekockával vagy magvakkal a tetején tálaljuk. Energiatartalom: 285 kJ (68kcal).

Jöhet még egy adag?



404