Toka ellen torna!

A megereszkedett nyaki és arcbőr elleni harcban nem kell azonnal drága krémeket vagy akár plasztikai beavatkozást bevetnünk. A sokak által már jól ismert arctorna olyan, mint a fitness, nagyon erős izometrikus és lazító gyakorlatok vannak benne, és otthon is végezhető!

A torna lépései

1. Ez a gyakorlat a feszes állat segíti elő: itt a szánk melletti ráncot takarjuk le a tenyerünk élével, közben úgy kell mosolyogni, hogy kőkeményre feszítsük és fölfelé kunkorítsuk a szájzugot. Ezt 10 másodpercig megfeszítve tartjuk, elengedjük, majd újra megfeszítjük. Ezt a gyakorlatot pihenés nélkül 3-szor érdemes megcsinálni. Majd a szájzugot újra megfeszítjük, és fölfelé emelgetjük kb. 20-szor. Fontos, hogy kilazítsuk az izmokat úgy, hogy fölfújjuk az orcákat.

2. A következő gyakorlat a toka eltüntetésére szolgál: a kézfejünket az állunk alá tesszük, finoman megnyomjuk a tokát fölfelé, aztán erősen és lassan, hosszan visszanyomjuk izommal! 10-szer megismételjük a gyakorlatot a tokánk jobb oldalán, majd ugyanezt a másik oldalon is megtesszük. Ez a gyakorlat nagyon igénybe veszi az állkapcsot, óvatosan szabad vele dolgozni.

3. A ránctalan és csillogó szemekért végezzük a következő gyakorlatot: Puhán letakarjuk tenyerünkkel a szem körüli bőrt, majd lassan összehúzzuk a szemet, ügyelve arra, hogy ki ne csússzon a bőr a tenyér alól. Ekkor remegni kezd a szemizom, így tartjuk, megfeszítve kb. 10 másodpercig, majd gyorsan ellazítjuk. Pihenés nélkül érdemes a gyakorlatot 3-szor megismételni. Majd lazításképpen kétszer jobbra, kétszer balra nézünk, aztán kétszer föl, és kétszer le, végül a szemünkkel körzünk.

4. Az alsó szemhéj edzésére, a karikák eltüntetésére tágra nyitott szemmel nézünk előre, majd lassan fölemeljük az alsó szemhéját, és „gonoszul” nézünk. Így tartjuk fölhúzva, amíg 10-ig számolunk, utána megpróbáljuk gyors egymásutánban 15-szor a felső szemhéjunkig emelni az alsót. Sosem szabad a felsőt leengedni! Pihenés nélkül meg ismételjük a gyakorlatot 2-szer, majd ferdén föl és lenézünk 3-szor és ellentétes irányba is 3-szor.

(forrás: www.szeplap.hu)404