Ezerarcú zöldségfasírt

A zöldségfasírt ezerféleképpen variálható mennyei finomság. Alapja a sárgaborsóliszt, amely összetartja a teljes fasírtot, és amely egy különleges alapízt biztosít a zöldségeknek. A sárgaborsóliszt alaphoz különféle zöldségeket adagolhatunk nyers vagy akár félig főtt, összepréselt formában. Különösen ízletes lehet a zöldborsó, a káposzta, vagy akár a fejessaláta levele, vagy éppen répa reszelt formában, mely megédesíti az ételeket. Egyesek apróra vágott paprikát is tesznek bele, de a cukkíni és padlizsán reszelve és apróra aprítva is tökéletes lehet.

Zöldségfasírt Hozzávalók

20 dkg sárgaborsóliszt
10 dkg kukoricaliszt / esetleg búzaliszt
70 dkg zöldség mix
10 dkg zabpehely (lecserélhető kb. 15 dkg lisztre)
só ízlés szerint
fűszerek ízlés szerint

Sütéshez: 
olaj vagy pálmazsír, esetleg margarin, tisztított margarin (ghí)

A zöldségeket aprítsd fel, ha szükséges egyik-másikat főzd meg előre, kicsit nyomogasd össze az összetevőket. A zabpelyhet áztasd be, majd amikor megszívta magát vízzel helyezd a zöldségekre. Végül keverd bele a sárgaborsólisztet és fűszereket. A golyókat frissen vagy fagyasztás után is azonnal süthetjük!

(forrás: harmonet.hu)

Ha nagy adagot sikerült készítened, és nem fogyott el minden, nyugodtan fagyasztd le a maradékot és süsd ki egy lustább napon!



404